לאון עובדיה ז"ל

בן רבקה ואברהם נפל ביום ג' בטבת תשמ"ב 29/12/1981
בן רבקה ואברהם. נולד ביום כ"ג באלול תרפ"ז (20.9.1927) באלכסנדריה שבמצרים.
לאון גדל במצרים, למד בבתי הספר של הקהילה היהודית וסיים באלכסנדריה את לימודיו התיכוניים.
בתום לימודיו, הצטרף ב-1943 למשטרת הצבא הבריטי. שירת כארבע שנים – במלחמת העולם השנייה ואחריה - באזור אלכסנדריה ותעלת סואץ.
משנת 1947 ועד 1950 עבד בחברה צרפתית ליבוא טקסטיל.
כבחור צעיר הצטרף לאון לתנועת "הבונים" הציונית באלכסנדריה, בה ספג את ערכי הציונות וכן רכש יֶדע בשפות רבות – ערבית, יוונית, איטלקית, ספרדית, צרפתית ואנגלית.
ב-1950 יצא עם גרעין הבונים "אליהו גולומב" ממצרים לצרפת, שם עבר הכשרה ומשם עלה בינואר 1951 לישראל. עם עלייתו נשלח עם כל חברי הגרעין לקיבוץ עין חרוד, ובו שהה בחודשים הראשונים בארץ. עם עזיבתו את הקיבוץ, במרץ 1951, נקלט במשטרת ישראל כדבר מובן מאליו, לאור עברו בתחום. לאחר שרכש את השפה העברית וסיים קורס שוטרים שירת כשנה במחוז תל אביב, שם עמדו מפקדיו על כישוריו הרבים והעבירהו לחוליית הסמים, אשר שיוועה ליודעי ערבית. הוא הצטיין במילוי משימותיו, זכה לציון לשבח על תפקודו.
בהמשך הושאל לאון למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, שם שימש במגוון רחב של תפקידים מבצעיים. הוא שירת במערכת כעשרים שנה, השתתף במבצעים רבים בדמויות ובכיסויים שונים.
תכונותיו האישיות היו כלי נשקו: פשטות, חביבות וכל זאת עם מקוריות, ביטחון עצמי, דבקות במטרה והליכה על הסף ועד הסוף. היו לו גם חולשות, ציינו אוהביו, אבל ייחודו היה בשטף לשונו, ובאישיות שעוצבה בפעילות מבצעית יומיומית שהקנתה לו
טבעיות ומקוריות בכל הופעותיו.
ב-1978 הופיעו סימני המחלה ממנה לא החלים. לאון אהב לשוטט הרבה, אהב ללכת ברגל, סיפרו בני המשפחה, על כן יש מן הטרגיות והסמליות בכך שבאחד מביקוריו במסגרת עבודתו נתקף בכאבים עזים ברגליו, דווקא רגליו בגדו בו.
למרות כאבו ומגבלותיו הוסיף להגיע בהתמדה למשרד ככל שעמד לו כוחו. חודשים רבים נאלץ להעביר בבית החולים "שיבא" כאריה בסוגר, כשהוא נע ממקום למקום על כיסא גלגלים, אך מעולם לא נשברה רוחו.
בימיו האחרונים היה רתוק לביתו, כוחותיו הלכו ואפסו אך לשונו וחריפות מחשבתו לא פסקו.
לאון עובדיה נפל בעת שירותו ביום ג' בטבת תשמ"ב (29.12.1981).
בן חמישים וארבע בנופלו.
הובא למנוחות בבית העלמין בחולון. הותיר אישה וילדים, נכדים ואחים.
לאון מונצח באתר המרכז למורשת המודיעין בגלילות, ובבית יד לבנים בחולון.

יהי זכרו ברוך !