אמנון סהר קרוסהר ז"ל

בן שרה ואליהו נפל ביום כ"ח בתשרי תשל"ד 24/10/1973
אמנון, בן שרה ואליהו, נולד ביום ז´ בתמוז תש"ח (14.7.1948) בפתח-תקוה.

משפחתו  התגוררה במושב גת-רמון ובמושב זה עברו עליו ימי ילדותו ונערותו. הוא למד בבית-הספר היסודי "פיק"א" בפתח-תקוה, אחרי-כן למד שנה בבית-הספר לקציני-ים בעכו ושנה נוספת בבית-הספר התיכון על-שם אחד-העם בפתח-תקוה.

תחביבו העיקרי בתקופה זאת היה משחק טניס-השולחן בו הגיע לרמה נאה למדי. מאביו, שהיה איש צבא-הקבע, למד אמנון להכיר בחשיבותו של השירות הצבאי וכדי להכשיר עצמו לשירות יעיל שיוכל לתרום לצה"ל ככל היותר,עשה את השנתיים שלפני גיוסו כחניך בבית-ספר צבאי, ובערבים למד אלקטרוניקה בבית-הספר "טכניכון" בתל-אביב.  

אמנון גויס לצה"ל במאי 1966 והתנדב לחיל המודיעין. אחרי הטירונות ולאחר שסיים בהצלחה  קורסים מקצועיים שונים נשלח בהמלצת מפקדיו לקורס קצינים. הוא סיים שם בהצלחה ונשלח לקורס קציני מודיעין. בהגיע מועד שחרורו מהשירות הסדיר הצטרף אמנון אל צבא הקבע.
הוא הוצב כקצין פענוח במפקדת פיקוד הדרום ומפקדו הישיר באותה תקופה הגדיר את טיב עבודתו במלים אלה: "מפענח יוצא מהכלל, בעל נסיון רב וכושר ניתוח, קצין מוכשר השואף להתקדמות ומבצע את תפקידו ביעילות". וההתקדמות אכן באה. בזכות הצטיינותו כמפענח, הועבר לבסיס של חיל המודיעין כמדריך פיענוח והעמיד דור של חניכים, שלימדם את תורת הפיענוח על בוריה. אמנון המשיך וסיים קורס צניחה, קורס קציני מודיעין מתקדם וקורס מפקדי פלוגות בשריון ומונה כקצין מודיעין בחטיבת שריון.

בזכות הצטיינותו במילוי תפקידו הומלץ פעמיים על-ידי מפקדיו להקדמת העלאתו בדרגה. הוא השתתף במלחמת ששת הימים ומאחר שעשה את מרבית תקופת שירותו בקווים הקדמיים הוענק לו "אות השירות המבצעי".
במלחמת יום-הכיפורים השתתף אמנון בקרבות הבלימה והפריצה האכזריים שניטשו בחזית סיני.

עם אנשיו חצה את תעלת סואץ וביום כ"ח בתשרי תשל"ד (24.10.1973) נפל בקרב בעיר סואץ. הוא חש בזחל"ם  המודיעין שלו לחלץ חיילים פצועים ופגז נ"ט פגע בזחל"ם פגיעה ישירה.
תחילה הוכרז אמנון כנעדר, אחרי-כן הוכרז כחלל שמקום קבורתו לא נודע. לימים זוהתה גופתו והוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בקרית-שאול.
לאחר נופלו הועלה לדרגת רב-סרן.  

במכתב התנחומים למשפחה השכולה כתב שר הביטחון: "אמנון היה קצין אמיץ, בעל ידע מקצועי ומסור לתפקידו, בעל תפיסה מצוינת ותושיה רבה.
הוא התנדב לחלץ פצועים תחת אש בעיר סואץ".   המשפחה ומושב גת-רמון נטעו לזכרו של אמנון גן הנצחה, הנקרא "גן אמנון" ובו קיר זיכרון מיוחד.   
אמנון נפטר וביום כ"ח בתשרי תשל"ד, 24 באוקטובר 1973, בן 25 במותו.
נקבר בבית הקברות הצבאי בקרית שאול.
השאיר אחריו אישה, שני ילדים והורים.

יהי זכרו ברוך.

לזכרו של אמנון סהר קרוסהר