בהרם רמי יעקב נדרי ז״ל

בן אפק ומשה נפל ביום ז´בחשון תשנ"ה 11/10/1994
בן אפק ומשה. נולד ביום כ"ז באייר תשי"א (2.6.1951), באירן. בגיל שנתיים התייתם בהרם מאמו, גדל והתחנך בבית סבתו. כבר בילדותו בלט רמי בסקרנותו, הרבה בקריאה והתעניין בנושאים רבים ומגוונים, בעיקר ברפואה ובמוסיקה. בהרם למד בבית-הספר היסודי בטהרן, סיים כתלמיד מצטיין והמשיך שם גם בבית-הספר התיכון. כבר בנעוריו דבק ברמי הרעיון והדחף להגשמת הציונות. הוא היה בקשר הדוק עם הסוכנות היהודית ובשנת 1970 נפרד ממשפחתו ועלה ארצה בגפו, שלם עם עצמו ועם החלטתו. הוא רכש עברית רהוטה והתאקלם במהירות בארץ. חמישה חודשים לאחר הגיעו לישראל, הגיעה הבשורה המרה על מות אביו. רמי גייס את כל כוחותיו הנפשיים והמשיך במסלול קליטתו בארץ. הוא החל את לימודיו במכינה של אוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללמוד בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון וכן בחוג לשפה ולספרות ערבית. לפרנסתו, עבד בעיריית תל אביב, באוניברסיטה וכעוזר הוראה ב"מרכז דיין".

בשנת 1973 נישא רמי לחברתו רונית. משפחתם התרחבה בהיוולד הבן משה והבנות אפרת וחגית. ביתם היה בית חם ותומך. רמי ליווה את גידול הילדים, שקד לחנכם לאהבת הארץ והקפיד להנחיל להם ערכים של עם ישראל. מלחמת יום הכיפורים זעזעה את רמי במיוחד, אך חיזקה את החלטתו לקחת חלק בגורל המדינה.

בחודש אוגוסט 1977 גויס רמי לשירות חובה בצה"ל והוצב לשרת בחיל ההנדסה. במהלך שירותו הצטרף רמי ליחידת המודיעין, בה נטל חלק בהקמת מדור חדש, בו התמיד ואותו קידם במשך שבע עשרה שנה ברציפות. רמי שימש כמתרגם בכיר, והיה אחראי על קבוצת מתרגמים. הוא היה פרפקציוניסט ללא פשרות והשקיע בעבודתו שעות ארוכות והרבה דאגה ומחשבה. לדברי מפקדיו, היה רמי איש מודיעין אמיתי, עם "ראש גדול". הוא היה בעל יושר אינטלקטואלי, ששילב ידע רחב, כושר ניתוח, מקצוענות ואינטואיציה ויחד עם זאת גם "פטריוט", שבחר בדרך הצבאית, ראה בה ייעוד והזדהה אתה בכל מאודו. היה ברמי שילוב ייחודי בין הבנה מערכתית לבין פתיחות לפרטים קטנים. כמפקד, השכיל רמי לחנך ולהתוות דרך לצעירים ממנו. הוא בנה תשתית אנושית וארגונית מעולה, שהגיעה להישגים מרחיקי לכת.

בשנת 1991 הוענק לרמי הפרס לבטחון ישראל.העובדים במחיצתו סיפרו, כי היה מעורב בכל עשייה, השפיע והקרין על סביבתו. רמי היה חבר אמיתי ואיש נעים הליכות. תמיד נכון לעזור, לתמוך ולעודד. במקביל לשירותו הצבאי, השלים רמי את לימודיו לקבלת תואר ראשון. הוא התקדם בסולם הפיקודי עד לדרגת רס"מ. בשנת 1992 נשלח רמי לקורס קצינים. בסיום ההשלמה החילית קיבל דרגת סגן ולאחר זמן קצר, בנוהל קיצור פז"מ, הוענקה לו דרגת סרן. בהמלצת מפקדיו נאמר, כי תרומתו של רמי אכן מכרעת, הרבה מעבר למיוצג על ידי דרגתו.

ביום ז' בחשוון תשנ"ה (11.10.1994), נפטר רמי ממחלה קשה. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בכפר סבא. בן ארבעים ושלוש היה במותו. הותיר אחריו רעיה - רונית, בן - משה, שתי בנות - אפרת וחגית ואחות - אפסנה. הועלה לדרגת רס"ן לאחר מותו.במכתב תנחומים למשפחה השכולה, כתב מפקד היחידה: "רמי תרם תרומה ייחודית ויוצאת דופן לבטחון ישראל. בימים אלה מלאו עשרים ואחת שנה למלחמת יום הכיפורים ורמי נרתם בכל מאודו למשימה - למנוע הפתעה נוספת. ...מדובר במצוינות מתמשכת של יצירת תשתית אנושית וארגונית לקהיליית המודיעין. ...באישיותו ובהתנהגותו היתה מגולמת שלמות פנימית של אדם, שהיה מודע לדרך שבחר בה, וידע לרכז בה כל מה שיש בו. רמי הגיע לעמדת השפעה, שחרגה הרבה מהסמכות הפורמלית שהיתה לו - וכידוע, אחריות לא מקבלים, אלא לוקחים. רמי זכה להערכה של כפיפים, עמיתים ומפקדים כאחד. ...רמי הצליח להגשים בחייו מפעל חיים לתפארת".

יהי זכרו ברוך